32Blues

About the band

32Blues
32Blues

The Band

32Blues vond haar oorsprong in Muziekcafé op de Koninginnewal te Helmond. Patrick Schifferling (bas) die na diverse muzikale omzwervingen aanschoof aan de bar werd door Patrick van de Pol (zang) gevraagd voor een band. Door hun lange vriendschap was het een en ander zo beklonken. Nadat Patrick Schifferling op veel te jonge leeftijd overleed, werd Theo Jacobs de nieuwe bassist. Bardo Koolen werd gevraagd als drummer. Het fundament voor de stevigste, meest groovy ritmetandem van Helmond was gelegd.

Leroy Schuckman

Leroy Schuckman

Mijn naam luidt Leroy Schuckman en speel een jaar of 8 gitaar. Dankzij mijn (stief)vader en mijn broer heb ik de beginselen geleerd. De eerste akkoordjes en liedjes. Al snel kwam er een onstuitbaar verlangen om “THE BLUES” te gaan leren spelen, met als eersteinspirator ERIC CLAPTON, op mijn kamertje van de plaat af proberen na te spelen. Dit groeide uit tot Peter Green’s Fleetwood Mac,Cream, Jimi H en vooral SRV. Ik heb inmiddels al een paar bandjes versleten van Punk tot Blues.

Nu speel ik in 4 bandjes, de Slagers, Jovanex, Vette Jus en natuurlijk Helmonds beste bluesband 32Blues. Ik speel voornamelijk alleen maar op Fender, ik hou van de sound en het past het beste bij me. In mijn arsenaal zit een Strat uit ‘’79 en een Mark Knopfler Signature Model. Verders niet te veel pedalen, 2 tubescreamers ts808 en een stemapparaat (ik mag van mijn medebandleden ook niet te veel meenemen/aansluiten).

Theo Jacobs

Theo Jacobs

Theo Jacobs, geboren op 3 oktober 1990, is vanaf jongs af aan muzikaal opgevoed, en begon op zijn 8e met pianoles op het kunstencentrum in Helmond. Toen hij begon met band coaching kreeg hij al snel een bas in zijn handen geduwd, en sinds dien heeft hij daar de aandacht op gevestigd. Uit dit band coaching project bestond ‘Momenteel’ die ooit hun eerste optreden hadden in het muziekcafé, stonden al snel op de planken in Helmond en omstreken. Na de middelbare school is Theo MBO Muziek gaan studeren op het ROC van Amsterdam, om zijn muzikale vaardigheden uit te breiden. Al terug gekomen in Helmond is Theo in het voorjaar 2011 begonnen als bassist van 32Blues. Theo vervangt Chief die onlangs 32Blues verliet.

Patrick van de Pol

Patrick van de Pol

Patrick, per ongeluk geboren te Deurne 4 september 1969, zoon van een Lieselse moeder en Helmondse vader. Zijn hele leven woonachtig te Helmond,wordt als kind aangestoken door zijn vader en is vroeg bezig met het verkennen van de vele stromingen in de muziek. Van Earth Wind and Fire, Dr. Hook en Elvis Presley werden er dagelijks, met de volume knop op 10 ,vele tracks gedraaid in de huiskamer aan de Wolfstraat. Nu, na 12 jaar Muziekcafé en een aktieve zang hobby,varieeert de smaak van Elvis tot Andrea Bocelli en van Thin Lizzy tot Rowwen Heze. Patrick kan elke muzikant die met liefde, overtuiging en passie zijn ding doet waarderen.

Patrick speelde mee met o.a.:

Bennie Lennies(Lenny Kravitz tribute)

Memphis Kings (Elvis rock n blues tribute)

SRV Band (Stevie Ray Vaughan tribute)

Mocht mee schreeuwen met:Two Tons Of Steel, Guy Forsyth, Coup The Grace, Scott McKeon, afscheid Vibrotones, afscheid The Strikes, X-Ray Blues Band e.a.

Patrick is gelukkig getrouwd met Winnie en zijn samen de trotse ouders van hun dochtertje Jackie. Patrick geniet van het podium en is dankbaar dat er muzikanten zijn die dit met hem willen delen en met hem willen spelen. Hij is (vindt hij) “ginne hendige”.